Напевно, що сезон змагань 2017 можна вважати завершеним. Не все вдалось, призів не бачив, але досвід отримано величезний. В наступному сезоні потрібно приділити чималу увагу саме тренуванням перед турніром. Знову було декілька тяжких годин, де доводилось витрачати час на вивчення рельєфу, перспективних напрямків, подачі приманки і т.д. Короче кажучи - якісне тренування економить час в турі.
5-та Карта Рибака пройшла як завжди на високому рівні організації, просто люкс, все було, все і навіть більше. 70-т чоловік змагалось і кожному, не залежно від зайнятого місця було презентовано по 3-и уп. приманок і спіннінгове вудилище Siweida Hooligan, мені дісталось бажана ростовка 2,0 метра, у бажаному тесті 3-15 грам. Злий такий патичок, залишу його як раз для серії цих же турнірів.
Не дуже приємним моментом для багатьох спортсменів, виявися факт зариблення чималою кількістю щуки саме за день і в ніч перед турніром. Тобто за 2-а дні - 1200 кг, за день до змагань ще 700 кг і в ніч перед кіл 200. І все воно нічого, якби дати цій рибі з тиждень розійтись спокійно по акваторії і адаптуватись, але сталась накладка і мали те що мали. А в результаті ми мали сектори нафаршировані щукою і сектори просто з величезними дирками, так як зариблення відбувається у спеціально обладнаному, одному місці. При таких розкладах - фактор везіння під час жеребкування виявився по суті ключовим.
Мені дістався не самий смачний бейджик, де в перші 2-і найпродуктивніші години потрібно було йти в "зону погибелі" (30-ті, 40-ві вимостки).
В першій же годині починаю працювати з дальняком. 4-и грама + 2,5 дюйма свінг у кольорі "фосфорної кислоти" на тонкому шнурі Daiwa J-Braid летить дуже далеко. Глибина десь близько 2-х метрів, тому обираю проводку, яку ще називають "нерівномірна рівномірка"
Приєднання файлів:
1 пров.jpg
Буквально відразу активний і дуже злий щук як впаяв

- коротка різка підсічка і дооовгий шлях до підсаки. За ним другий, третій... Потім тиша, активна риба закінчилась, подача правильна, приманка в шахті, значить будем працювати зі зміною приманок.
Приєднання файлів:
1 й рыб.jpg
Зазвичай коли на результат дається короткий час, моя зміна приманок по кольорам виглядає саме так: кислота, лох, фіолет, оранж, грін пампкін і знову по колу...якщо час залишився

І воно чудово працює, потім йдуть в хід варіації зі зміною ваги, горизонту і т.д., але як правило на то часу немає. Просто, викупаєш робочу тєму і працюєш в темпі. Ну, оскільки сектор погибельний то моя тактика феєрично не стрельнула і година була закрита в 5-ть риб вагою 2,6 кг.
Друга година продовжилась буквально через 5-ть вимосток правіше, в тому ж секторі. Перша качалка влетіла трохи за кіло

Дуже порадувала і полоскотала нерви, оскільки дистанція знову чудернацька, а флюр шалено скреготів по її зубах. Друга риба стандарт в районі 500 грам, а потім - тиша... як же вона виводить з рівноваги! Зміна приманок - тиша, зміна ваги на меншу - не докидаю до риби, в ногах її взагалі нема! Немає промахів, немає контактів. Починаю варіацію з проводками і майже на останніх хвилинах підбираю необхідний реверанс, але щука чомусь лише аккуратно прикусює і відпускає

Швидко "дивую" її переходом з 2-х на 3-и дюйма, і на новій модифікованій проводці врешті дістаю 3-тю в турі рибу. 3-и риби 2 кг.
Приєднання файлів:
2 й.jpg
Третій тур врешті потрапляю в сектор близький до "щучого ельдорадо", але 3-я година

яке там вже в сраці ельдорадо??? Питаю попередника: Ну шо? Та, каже 9-ть риб. Собі думаю, у нього 9-ть риб у його попередника ще більше, а що ж залишилось мені????

Дистація вже зрозуміла, треба лише нащупати її, де вона стоїть активна. Тонкий шнур і вудилище 2,6 метра безкомпромісний набір того дня, і з супер дальняка починаю на рівномірці збирать невеликих щук. Зміна приманок, періодичні торкання дна - все працює, все чудово - 9-ть риб.
Велика перерва, гарячі страви, переоснащення, медитація.
Приєднання файлів:
общ.jpg
Останні 2-а тури припадають в обідній час, і завжди все міняється. Більшість риби наколота, деяка тільки починає відкривать рота. Шанси завжди є, і потрібно ловити до фінального свистка.
4-а година випадає в районі дамби, з приямком під ногами, праворуч виходить коса яка має на собі купу коріння і зрізаного комишу. Там або вгадав із подачею або мертва цепа і відрив монтажа. Ну от не зайшло мені в тому місці! Пару раз поклав смачно, вирвав щукоїда близько кілушного, і 4-и рази відірвався...не спасають в тому місці ні вухаті кулевидні ні заглушені офсети. Просто набридло перев"язуватись, перейшов на ближню дистанцію і до фінішу вковиряв ще 2-і щучки. Тяп ляп.
5-а година випадає в самому серці всих зариблень озера

, але це 5-а година!!!

4-и години там викорчували все що було активне і цікаве, а якщо глянути в таблицю звідти чуваки приносили по 16-18 риб

ну то і не дивно.
Моя все та ж дальня робоча дистанція, свінги/ізі шайнери/ 4-и гарма. Знову нащупав активну щучку, але розмір ну ваааащє 150- 200 грам, активна ппц! 3-и дюйми ковтає за очі. Подача на рівномірці чудова, але є у неї один суттєвий недолік в турі - риба дуже сильно заковтує і багато часу витрачається на хірургічні операції. А в сусіда по вимостці, тупо все один в один як в мене, тільки вага 5 чи 6 грам і в нього лапті 500-600

Закрили годину по 6-ть риб, тільки його вага 4-и кг, моя 2 кг.

Підсумковий результат 5-ї Карти Рибака 26-ть щук і 19-те місце із 70-ти. В загальному річному рейтингу 16-те місце із 100-а.
Буду йти вперед, наступного року обіцяють набагато цікавіші турніри.
Приєднання файлів:
рейт.jpg