07.10.2017. 4-й рейтинговий турнір "Карта Рибака" з лову щукиВовкове озеро, мальовничий край і щуки 3-и вагона. Знову без тренувань, без підготовки і це вже 3-й мій бойовий візит. Організатори як завжди молодці, все було продумано до дрібниць. Від гарячого чаю до обідньої перерви з величезним казаном гарячого густого супу, а опісля фесту накритий стіл зі смаженою картоплею, шашликом із пляшечкою трав"яного зігріваючого бальзаму
Herbal Park
Теоретично я був підкований підказками Некряча, який за день до змагань зміг вирватись на тренування. Проаналізувавши свіжу інформацію і врахувавши грубі помилки минулого, вкрай невдалого для мене етапу, я зарядив 2-а комплекта: Flagman Tornado Z - 2,13 м. до 17,5 грам для коротких дистанцій, і Major Craft N-One 862М - 2,60 м. до 15 грам для дальянка. Артем розповів що в день тренування був дуже сильний буревій, щука була дуже пасивна і реагувала лише на подачу 2-х грам на рівномірній проводці, без удару, просто підсідаючи як форель. Херня діло та готуватись потрібно. Погода в день змагань була зовсім інакша - майже літня, а це означало лише одне - шари не буде.
У звичайний день можна булками перевалювать стільки завгодно, шукати рибу, годинами підбирати проводки, ключики і т.д.
На змаганнях умови інші, вимостка яка випала на жеребкуванні, година часу на результат. За цей час потрібно: нащупати робочу дистанцію, підібрати приманку, вагу, проводку і найголовніше накосити як можна більше хвостів. Про суперників можна окремим звітом писати, та якщо коротко, то 1/10 від загальної кількості учасників - лідери риболовного спорту України. Дивно, але цього разу не було і краплі мандражу, можливо це і розв"язало мені руки.
Приєднання файлів:
2ент.jpg
1-й тур: вимостка № 10Беру в руки Tornado Z. Змонтовано на 0,4 флюрі 2-а грама, офсет 1/0, Easy Shiner 3" в кольорі Mistic Spice (класика). Перша проводка, щука дає маху. Друга проводка - є перший хвіст, за нею дургий, третій, четвертий....тиша. Зміна приманки, знову є контакт, іще, іще....тиша, знову зміна приманки - ще пару хвостів. Темп просто шалений! Закриваю годину в 17-ть штук вагою 5,1 кг. Результат розривний і аж самому не віриться - ключик є, реалізація 99%, все чудово. Тільки б не втратити бо це ще тільки початок.
Перерва коротенька, і на мене чекає наступний сектор.
2-й тур: вимостка № 15Tornado Z, 2-ка, Easy Shiner поїхали. На перших же подачах починає відбуватись ЯВНО щось не те

Щука ніби спеціально починає мазати по приманці, я встиг нарахувати близько 5-ти промахів, зміна приманки не діє. Я вперто і безрезультатно продовжую робити ті ж маніпуляції, а в садку 1-н хвіст. До завершення туру залишається близько 20-ти хвилин, міняю проводку....ой каракулі((((( наче припадок бере. М"якше, ще м"якше, потяжка - лусь! Іди сюди качалка, ще одна і ще, дотягую 5-ту, не встигаю завести у підсак - свисток! Не залік!

Година закрита 4-и хвости. Пічаль.
3-й тур: вимостка № 40І це не просто черговий сектор а зовсім інша зона і абсолютно інші умови. В руках стабільно той же Tornado Z, дальняк просто не працював, майже у всих. Цепа в секторі достатньо далеко від берегу, доводиться мантулить 2-ку як найдалі, а більшу вагу просто немає сенсу ставить, дуже мілке озеро і місцина не найглибша. Продовжую ловить тою проводкою на якій закінчив 2-у годину, майже відразу з апетитним "гуп" вішається качалочка 850 грам. Добре я так подумав, але то була остання риба за 3-ю годину. З"їхав.
Велика перерва, гарячий густий наваристий і гостренький суп харчо, чайок. Перегомонів з Артемом, вибрав для себе 4-и приманки з якими можна буде допрацювати останні 2-а тури. Перезарядив хот-бокс і знову на старт.
4-й тур: вимостка № 45Це місцина котра знаходиться у закутку озера. Ой, куточки, куточки забиті щукою подумав я)))

Буй там плавав. Не тренована місцевість дає свої негативні плоди - глибина в куточку виявилась по яйця і затоплений зрізаний камиш стіною, приманка тільки падає на воду - глухий зацеп. Вдоволь повідривавши монтажів, починаю кидать прямо. Тільки ж кому воно вже треба? - золоті пів години просрано! Вигинаюсь над проводкою, під самою вимосткою вилітає крандашик грам 200 і ковтає Easy Shiner 3" в "малині". Фух! 1200 балів є, треба знову щось швидко міняти. Кардинально міняю подачу за 5-ть хвилин до фінішу. Заброс вздовж зарослів і замість щучих плавних потяжок переходжу на скажений окуньовий "зуд" - подача віддай спінінг! Сидить счучка грам 600-т. Закриваю 2-ма хвостами і розумію, що на фоні інших мені вдалось хоча б не з"їхати вниз.
5-й тур: вимостка № 5Це був достатньо рибний сектор у перші години турніру, і звісно я розраховував тут зняти хоча б одного хвоста який дав би мені або 2-гу або 3-ю сходинку п"ядесталу. Але попри всі мої зусилля, мені просто не вистачило досвіду.

За 5-ть годин змагань, все що було активне в секторах було піймане, наколоте і злякане. Останній тур був дійсно битвою титанів берегового джигу. Всі 5-ро змогли в останній годині вимучити по 1-му, а переможець 2-а хвоста, і рівномірно посісти призові місця посунувши мене на 6-ту сходинку. За 5-ть хвилин до кінця туру я усвідомив: що просапав кожний можливий сантиметр і використав всі напрацювання які тільки мав. Все, фінальний свисток - і я на колінах. Треба знову трудиться, тренуваться, вчиться і перемагати наступного разу

Приєднання файлів:
1ент.jpg
Приєднання файлів:
Таблица.jpg