02.04.2017 пройшов 2-й етап із 5-и, щорічного турніру по щуці "Карта Рыбака", рейтинговий. 47 учасників, серед яких Дмитро Корзенков 10-разовий Чемпіон світу, Володимир Воротняк, Андрій Кармянков та ще з десяток спортсменів котрі вже давно мають статус "заслужені", та мають на соєму рахунку декілька кубків України. Турнір проходить на озері Вовкове. До заліку приймається лише щука, якої у водоймі чимало і вся вона переважно спортивного розміру 400-700 грам. Турнір проходить в 5-ть турів по 1-й годині. Підрахунок ведеться загальний а не погодинний, що автоматично виключає систему "тяжких нулів". Короче кажучи дерев"яна система - хто більше наловив той і виграв.
Лов відбувається з вимосток, по 2-а спортсмена на кожній. Дозволяється брати 2-3 комплекта, обов"язково мати при собі підсак і м"який садок, всі піймана риба після зважування відпускається. На данному озері в береговій лінії 10-15 метрів під водою устелено мертвою цепою у вигляді зрізаного комишу, саме озеро не глибоке, 2-2,5 метра глибиною. Оскільки на даному озері я був вперше, це наклало добрий відбиток на темпі лову, доводилось витрачати час в турі на прощупування рельєфу, підбір необхідного вантажу, та локацій. Те що мені розповіли на словах звісно допомгло, але цю водойму треба було відтренувати в окремий день, на що в мене не було часу.
Отже зарядив 2-а комплекта, перший: Tict Ice Cube IC-69F + Shimano 15` Twin Power C2000S для роботи на 1-н 2-х грамах і 2-дюймовою резиною, і другий Major Craft N-ONE Mebaru NSL-T862M + Shimano 09` Rarenium 2500FA для роботи 3-дюймовими Easy Shiner на 4-х грамах.
Кожен риболов розцінює змагання по різному, але насправді це звичайний екзамен. Екзамен власних досягнень: теоретичних і практичних навиків, вміння працювати в темпі, та інш.
Отже в перший тур 18-й сектор, пів години я потратив на вивчення донного рельєфу навколо вимостки. Знаючи що зачепів під ногами море, я робив основну ставку на веккі, але стандартна процедура не принесла жодної покольовки, а від нуля потрбіно як найшвидше піти. Тож беру в руки N-One і шмаляю 4-и грами, відчуваю глибину не найкращого комфорту...щось біля 2-х метрів. "Ізік" ледве встигає "чиркати" по дну, нерви трохи підводять і правильність проводки кульгає

Заробляю першу покльовку - щука схибила, хвіст відбитий. Заброс ще заброс - подача, сідає, паркую півкілушного щупака. Початок є. У приманках я впевнений на 100%, але бачу що проводка працює не стабільно, потрібно щось міняти. Беру ще щупака. Колега по вимостці встигає за цей час одну щуку забагрити, 2-чі відрватись, заробити зріз і витягти одну щуку. Тур закінчую з 3-ма щуками вагою 1260 грам. Результат нижче середнього. Наступний сектор 23-й випадає у вершині озера на міляках - там взагалі жопа

N-one майже не діставав, максимально підстрахувався від зачепів і почав ковиряти Кубом між підводним зрізаним комишом. Ледве ледве видурюю 2-і щучки вагою 850 грам - катастрофа.
3-й тур випадає більш менше перспективний 5-й сектор, але кількість зачепів не менша ніж на 23-му. Починаю колдувать, на вибросі 4-х грам з першого забросу беру щуку більшу ніж півкіла, і вона вискакує з підсаки

відпустив без зважування. Далі все занадто нестабільно, в сусідньому секторі спортсмени працюють в мегашаленому темпі, притискаюсь наскільки це можливо ближче до них паркуюю відразу 2-і щуки по пів кіла. Кожні 30-ть хвилин учасники повинні помінятись місцями на вимостках - помінявся. А тут хоч лом на голові крути... беру Куб в руки і починаю за допомогою 2-х дюймового Свінг Імпакта у робочому кольорі видурювати зубату. Прилив адреналіну і правильна подача дають свої плоди - ключик знайшовся менше ніж за 5-ть хвилин. Паркую під ногами ще 4-и щуки, і закінчую 3-й тур вагою 2360 гр.
Велика перерва, гарячий суп, закуски, культурна програма і знову в бій, попереду ще 2-а нелегких тури. І все воно нічого але вітер піднявся метрів 10-ть це точно, озеро посеред поля відкрите з усіх сторін, плюс сонце смалить як влітку.
4-й тур 10-й сектор, дивлюсь на нього ну нічого цікавого, ще вітер тупо в обличчя тулить ні дальняк не пробить ні під ногами малими грузами не попрацюєш. Статрую. На першому забросі щука дає маху, заброс ще заброс не чути. Міняю приманку на жирний Менсовський твістер в кольорі "лох" і паркую першу щуку, потім другу, знов міняю приманку і знов беру щуку, набрав темп - закрив годину 8-м хвостів вагою 3030 гр. Такі б результати та в кожному б турі)))
Ну і фінішний останній 5-й тур і 16-й сектор котрий всі так вихваляли. Ну думаю, зараз нафарширую садок і в таблиці результат поправлю. Хріна в с...ку, ледве виманив 2-і щуки і закрив тур вагою 850 грам. Провал.
Загальний результат склав 21-на щука, і провальне 17-е місце серед 47. Для роздуму інформації майже не залишилось, потрібне якісне тренування і швидкий темп. Подача відносно правильна, вона приносила рибу стабільно, головне заспокоїти руки щоб не тремтіли

Приєднання файлів:
b1.jpg
Приєднання файлів:
b2.jpg
Приєднання файлів:
b3.jpg
Приєднання файлів:
b4.jpg