Смілянський форум

Ласкаво просимо

* Погода 
* Правила   * Учасники
* Вхід   * Реєстрація
Об'яви форума

Смілянський форум засвідчує свою підтримку українському народу. Ми засуджуємо дії російської влади, що нахабно ввела свої збройні сили на територію України.
Ми єдина, незалежна держава і вторгнення на нашу територію - це порушення суверенності України.
Слава Україні !


Сьогодні: 19 Листопада, 2017 13:23

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]




Створити нову тему Відповісти  [ 16 повідомлень ] 
Автор Повідомлення
ПовідомленняДодано: 02 Грудня, 2012 15:59 
Офлайн
Живу я тут
Живу я тут
Аватар користувача

З нами з: 01 Березня, 2012 20:23
Повідомлення: 3447
Репутація: 14
Нещодавно «Сміляночка» знову завітала до кав’ярні «Stop time» задля того, щоб дізнатися більше про фірмовий напій закладу – «каву на піску». Приготувати цей напій та відкрити деякі секрети його рецепту погодився особисто власник кав’ярні Юрій Озеров.

Він розповів, що спосіб приготування кави на піску, або «кави по-східному», з’явився на Сході за часів Османської імперії. Давня методика була наступною: араби розпалювали вогнище, й, заварюючи каву в спеціальному посуді, пересували його по розпеченому навколо вогню піску, таким чином регулюючи температуру напою. З плином часу неповторний смак напою сприяв поширенню способу приготування «кави на піску» не лише на Сході, але й в Європі. Своєї популярності напій не втратив і сьогодні.

Для приготування «кави на піску», зерна у кавомолці перемелюються до дуже дрібного стану. Саме такий надзвичайно дрібний помол дає можливість максимально відчути всю гамму смаку напою. Ще один важливий нюанс етапу перемелювання кавових зерен для «кави на піску» – це здійснення помолу на низьких потужностях кавомолки, адже якщо робити це на високих потужностях, то кава перепалиться. Також бажано, щоб кавомолка була обладнана керамічними жерновами. У «Stop time» використовуються спеціальні сорти кави потрібного помолу.

Змелену каву засипають в теплу джезву (турку). На одну порцію використовується 5-6 грам кави. Потім джезва наповнюється водою, при чому температура рідини не є надто суттєвим моментом: від того холодна, чи гаряча вода, залежить лише час, який необхідно витратити на приготування кави. Як розповів Юрій, у «Stop time» воду до джезви заливають теплу. Значно важливіший момент – це те, щоб вода була чистою, не допускається використання води з-під крану. В кав’ярні для приготування «кави на піску» застосовується лише відфільтрована вода. Для тих, хто полюбляє солодку каву, крім змелених кавових зерен та води, до джезви також бажано одразу додавати цукор.

Наповнена всіма необхідними інгредієнтами джезва встановлюється на спеціальну кавову машину – до речі, в «Stop time» вона поки що єдина у Смілі, – на поверхні якої знаходиться спеціальний розжарений пісок. На цьому піску кава готується протягом 10-15 хвилин до утворення піни. Власник кав’ярні пояснив, що саме пісок не дає каві закипати, адже утримує температуру напою на сталому рівні. До речі, він підкреслив, що будь-яка кава ні в якому разі не повинна кипіти, адже в такому випадку всі її смакові якості будуть зіпсовані. Коли піна починає підніматися, джезва теж піднімається, а потім знову ставиться на пісок. Така процедура виконується 2-3 рази. Після цього піна знімається й напій вважається готовим.

«Кава на піску» подається у теплих чашках, які в момент приготування напою нагріваються на металевій поверхні кавової машини. До напою окремо подається холодна вода, яку треба чергувати з кавою: ковток води, ковток кави. Холодна вода покликана очищати смакові рецептори для того, щоб з кожним наступним ковтком заново відчувати весь смак та аромат кави повною мірою.

Юрій Озеров також поділився секретом, як можна приготувати каву на піску в домашніх умовах. Для цього необхідно взяти звичайну сковорідку, добре її розжарити й засипати піском, перемішаним із сіллю. Коли суміш піску і солі розігріється, на неї можна ставити турку й готувати каву за описаним рецептом.
http://info-smila.ck.ua/publ/novosti_uk ... 37-1-0-902


У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

_________________
http://vk.com/minimisssmela


Востаннє редагувалось Gallinatoxim в 03 Грудня, 2012 22:37, всього редагувалось 1 раз.

Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 02 Грудня, 2012 20:14 
Офлайн
Профі
Профі
Аватар користувача

З нами з: 06 Червня, 2010 23:32
Повідомлення: 430
Репутація: 49
а "стоп тайм" - это где? случайно не новая кофейня на Рафинадном бульваре?


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 02 Грудня, 2012 20:15 
Офлайн
Живу я тут
Живу я тут
Аватар користувача

З нами з: 01 Березня, 2012 20:23
Повідомлення: 3447
Репутація: 14
dammoen она самая :)

_________________
http://vk.com/minimisssmela


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 02 Грудня, 2012 20:17 
Офлайн
Профі
Профі
Аватар користувача

З нами з: 06 Червня, 2010 23:32
Повідомлення: 430
Репутація: 49
спасибо за "рекламу", надо будет туда наведаться :)


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 02 Грудня, 2012 20:18 
Офлайн
Живу я тут
Живу я тут
Аватар користувача

З нами з: 01 Березня, 2012 20:23
Повідомлення: 3447
Репутація: 14
dammoen Я там не была. А за "рекламу" спасибо Спартанцу. Говорят, там круто! Сама наведаюсь )

_________________
http://vk.com/minimisssmela


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 02 Грудня, 2012 21:34 
Офлайн
Частий гість
Частий гість

З нами з: 14 Травня, 2012 13:35
Повідомлення: 78
Репутація: 0
Gallinatoxim холодная вода и гарячий кофе,а как же эмаль на зубах.


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 03 Грудня, 2012 0:28 
Офлайн
Cordial
Cordial
Аватар користувача

З нами з: 18 Жовтня, 2007 20:16
Повідомлення: 3719
Репутація: 1146
Если уж тут речь идет про рецепт кофе, то место этой теме в Кулинарии. А если хотели прорекламировать кафе, то тему нужно было называть иначе.

_________________
Ты небо рисуешь синим, а серым рисуешь скалы. Затем мужчин, обязательно сильных, и женщин, конечно, слабых. Но небо лишь изредка сине, а серое вовсе не скалы, и вот приходится быть сильной. А хочется быть слабой.


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 03 Грудня, 2012 0:59 
Офлайн
Місцевий
Місцевий
Аватар користувача

З нами з: 25 Листопада, 2012 21:45
Повідомлення: 151
Репутація: 5
Off-topic: скільки коштує там кава???


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 03 Грудня, 2012 11:40 
Офлайн
Гуру
Гуру
Аватар користувача

З нами з: 21 Квітня, 2009 13:10
Повідомлення: 693
Репутація: 55
В Абхазии так кофе варят, и так же пьют, глоток кофе- глоток воды что бы прочувствовать весь аромат кофе...Действительно очень вкусный получается!


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 03 Грудня, 2012 11:48 
Офлайн
Місцевий
Місцевий
Аватар користувача

З нами з: 25 Листопада, 2012 21:45
Повідомлення: 151
Репутація: 5
Off-topic: Ви були в Абхазії??


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 03 Грудня, 2012 11:48 
Офлайн
Гуру
Гуру
Аватар користувача

З нами з: 21 Квітня, 2009 13:10
Повідомлення: 693
Репутація: 55
Да, а что?:)


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 03 Грудня, 2012 11:51 
Офлайн
Місцевий
Місцевий
Аватар користувача

З нами з: 25 Листопада, 2012 21:45
Повідомлення: 151
Репутація: 5
Off-topic: Та питаю. Там роблять гарні срібні речі. Чи може я попутав країни???


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 03 Грудня, 2012 12:03 
Офлайн
Гуру
Гуру
Аватар користувача

З нами з: 21 Квітня, 2009 13:10
Повідомлення: 693
Репутація: 55
Ну хз по поводу серебра, продают конечно, но какие они по качеству неизвестно...там много красивого национального барахла...


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 03 Грудня, 2012 12:28 
Офлайн
Cordial
Cordial
Аватар користувача

З нами з: 18 Жовтня, 2007 20:16
Повідомлення: 3719
Репутація: 1146
Saunier Duval, duhasmen, офтоп! Дальше пойдут карточки. Здесь речь о кофе, а не о серебре!

_________________
Ты небо рисуешь синим, а серым рисуешь скалы. Затем мужчин, обязательно сильных, и женщин, конечно, слабых. Но небо лишь изредка сине, а серое вовсе не скалы, и вот приходится быть сильной. А хочется быть слабой.


Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 03 Грудня, 2012 17:35 
Офлайн
Живу я тут
Живу я тут
Аватар користувача

З нами з: 20 Квітня, 2012 13:23
Повідомлення: 8479
Звідки: Смела
Репутація: 175
Чем я люблю город Львов, так это его кавярнями. Хорошо, что и у нас есть подобное заведение.

_________________
NO FISHING - NO LIFE!


Востаннє редагувалось Serg_Gu в 04 Грудня, 2012 9:32, всього редагувалось 1 раз.

Догори
 Профіль  
 
ПовідомленняДодано: 03 Грудня, 2012 18:20 
Офлайн
Cordial
Cordial
Аватар користувача

З нами з: 18 Жовтня, 2007 20:16
Повідомлення: 3719
Репутація: 1146
Учитывая, что кафе находится в Смеле, то здорово, что ты рад за Черкассы. А учитывая, что тема о рецепте кофе, то не офтопишь ли ты?

_________________
Ты небо рисуешь синим, а серым рисуешь скалы. Затем мужчин, обязательно сильных, и женщин, конечно, слабых. Но небо лишь изредка сине, а серое вовсе не скалы, и вот приходится быть сильной. А хочется быть слабой.


Догори
 Профіль  
 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 16 повідомлень ] 

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Вперед:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB
*Мобільна версія