Смілянський форум

Ласкаво просимо

* Погода 
* Правила   * Учасники
* Вхід   * Реєстрація
Об'яви форума

Смілянський форум засвідчує свою підтримку українському народу. Ми засуджуємо дії російської влади, що нахабно ввела свої збройні сили на територію України.
Ми єдина, незалежна держава і вторгнення на нашу територію - це порушення суверенності України.
Слава Україні !


Сьогодні: 22 Листопада, 2017 16:05

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]




Створити нову тему Відповісти  [ 24 повідомлень ]  На сторінку 1, 2  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Шашлык
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 13:17 
Офлайн
Гуру
Гуру
Аватар користувача

З нами з: 21 Квітня, 2009 13:10
Повідомлення: 693
Репутація: 55
Кто знает реальные рецепты очень- очень вкусного шашлыка ! (кроме банального замачивания в майонезе на сутки):)

Додано через 1 хвилину 38 секунд:

Мне как-то посоветовали мариновать в майонезе с горчицей 50/50 + лук репчатый и перец горошком, получилось действительно вкусно!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 13:26 
Офлайн
Псих
Псих

З нами з: 05 Листопада, 2006 21:33
Повідомлення: 2014
Попередження: 1
Репутація: 9
Маринуй в вине


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 14:12 
Офлайн
Магістр
Магістр

З нами з: 03 Березня, 2009 12:02
Повідомлення: 925
Репутація: 252
Нарезаешь мясо одинаковыми по размеру кусочками. Заправляешь всё это тонко нарезанным репчатым луком, посыпаешь солью и перцем (если есть специальные приправы к шашлыку - отлично!), выдавливаешь немного сока репчатого лука и ждешь сутки. Шашлык обычно едят с аджикой или наршарабом.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 14:23 
Офлайн
Живу я тут
Живу я тут
Аватар користувача

З нами з: 02 Лютого, 2009 14:46
Повідомлення: 3279
Репутація: 627
а как сделать чтобы шашлык был не жёсткий и таял во рту ... !? :)

Додано через 37 секунд:

ето зависит от мяса или мариновки ... ? :)

_________________
Betrubt Nicht , Sei Glucklich ... ! :Yahoo!:


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 14:25 
Офлайн
Модератор
Модератор
Аватар користувача

З нами з: 25 Жовтня, 2008 10:08
Повідомлення: 2770
Звідки: Подгород
Репутація: 273
Ми брали просто: посипали приправою до шашлику, солили, перекладали крупними кільцями цибулі і заливали пивом, за годину-півтори виходить геніальний шашлик

_________________
 Ви не авторизовані для перегляду. 
 Ви не авторизовані для перегляду. 


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 14:26 
Офлайн
Профі
Профі
Аватар користувача

З нами з: 07 Липня, 2009 19:53
Повідомлення: 434
Репутація: 54
ВАСИЛИЙ написав:
Маринуй в вине

Вино краще випити окремо!

Побільше цибулі, та столову ложку оцету, приблизно на 4-6 кг. м'яса!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 14:51 
Офлайн
Злобний адмін
Аватар користувача

З нами з: 08 Листопада, 2007 12:57
Повідомлення: 2744
Звідки: Сміла-Черкаси
Репутація: 263
drovosek, ніякого оцту - від нього м'ясо жорсткішає
ніяких майонезів і кефірів - не для свинини вони, то для курки нормально
маринувати тільки у власному соку+багато цибулі+приправи = і виходить надзвичайно ніжний, м'який і запашний шашлик
можна додати трохи кип'яченої або мінеральної води - якщо в м'ясі власного соку мало, я додавав склянку на 1,5кг і ставив маринуватися на ніч

_________________
кросавчег :)


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 14:59 
Офлайн
Гуру
Гуру
Аватар користувача

З нами з: 21 Квітня, 2009 13:10
Повідомлення: 693
Репутація: 55
Интересно, а что если на ночь залить минералкой(я слышал что очень вкусно получается), а перед выездом добавить немного майонеза с горчичкой:)!?


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 15:07 
Офлайн
Активіст
Активіст
Аватар користувача

З нами з: 08 Вересня, 2007 16:09
Повідомлення: 1375
Звідки: from Nirvana
Репутація: 323
Майонез будет лишним)

_________________
"Галлюцинации вообще довольно противны. Но через некоторое время ты учишься приспосабливаться к таким явлениям, как визит покойной бабушки, ползущей по твоей ноге с ножом в зубах" (с) Хантер Томпсон


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 15:12 
Офлайн
Злобний адмін
Аватар користувача

З нами з: 08 Листопада, 2007 12:57
Повідомлення: 2744
Звідки: Сміла-Черкаси
Репутація: 263
та за ніч мінералка розчинить м'ясо, нічого не залишиться )))

_________________
кросавчег :)


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 15:22 
Офлайн
Профі
Профі
Аватар користувача

З нами з: 07 Липня, 2009 19:53
Повідомлення: 434
Репутація: 54
Nick написав:
drovosek, ніякого оцту - від нього м'ясо жорсткішає

Постійно роблю з оцетом, ніхто не жалівся на жорсткість) Розбавляю спочатку оцет кипяченою водою, а потім все це відправляю до м'яса!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 15:35 
Офлайн
Злобний адмін
Аватар користувача

З нами з: 08 Листопада, 2007 12:57
Повідомлення: 2744
Звідки: Сміла-Черкаси
Репутація: 263
а спробуй без оцту хоч раз зробити ;)

_________________
кросавчег :)


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 15:39 
Офлайн
Псих
Псих
Аватар користувача

З нами з: 12 Березня, 2009 19:28
Повідомлення: 2274
Звідки: Смела
Кокаколой залей на 4 часа


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 15:41 
Офлайн
Частий гість
Частий гість
Аватар користувача

З нами з: 23 Серпня, 2008 7:28
Повідомлення: 68
Репутація: 4
У каждого свой подход к маринованию мяса, мне нравится, когда мясо нарезано небольшими кусками, посолить, поперчить, добавить еще специй, нарезать лук кольцами и залить белым вином (например "Тамянка"), что бы слегка покрыло мясо, накрыть и на ночь в холодильник, мясо получается не жестким. Пробовал много вариантов и с майонезом + кетчуп (томатная паста), с уксусом и без него, просто в кетчупе, в пиве, но выбрал этот вариант, что описал, у каждого свой вкус и можно экспериментировать как хочешь.

_________________
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 16:13 
Офлайн
Живу я тут
Живу я тут
Аватар користувача

З нами з: 24 Липня, 2008 10:55
Повідомлення: 3060
Репутація: 493
totenkopf написав:
а как сделать чтобы шашлык был не жёсткий и таял во рту ... !? :)

Чем дальше мясо от центра температуры накала и чем дольше время приготовления, тем больше оно потом тает во рту.

1. Если быстро запекать мясо при высокой температуре, оно получается сухим и жестким.
2. Если снизить температуру и увеличить время, оно мягкое и сочное.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 02 Червня, 2011 21:42 
Офлайн
Магістр
Магістр

З нами з: 03 Березня, 2009 12:02
Повідомлення: 925
Репутація: 252
gosha777 написав:
Кокаколой залей на 4 часа

Ты пробовал мясо колой заливать? Попробуй! Там только куски жира остаются, а мясо само "тает".


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 03 Червня, 2011 19:20 
Офлайн
Псих
Псих
Аватар користувача

З нами з: 26 Листопада, 2009 19:07
Повідомлення: 2399
Alex Schnitzer, это, как я понимаю, был сарказм.
В ответ на "...минералку на ночь..."

_________________
Объясняя козлу, почему он козел, неожиданно можно выяснить, что он – баран.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 03 Червня, 2011 21:04 
Офлайн
Активіст
Активіст
Аватар користувача

З нами з: 07 Січня, 2009 14:59
Повідомлення: 1011
Звідки: Богдана
Репутація: 88
А кто знает, в чём замачивают шашлык, те кто продаёт их. Например, недавно в "Журавле" заказали шашлык. Где-то через 15 минут после заказа принесли мясо, которое просто таяло во рту. От мяса, конечно зависит многое, но я не думаю, что шашлычники :) готовят только из ошейка. И замачивать заранее(за 12-24 часа) вряд ли из них кто-то будет.
По поводу горчицы: замачиваете в готовой горчице, или сами делаете из горчичного порошка?


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 03 Червня, 2011 21:21 
Офлайн
Псих
Псих
Аватар користувача

З нами з: 26 Листопада, 2009 19:07
Повідомлення: 2399
Наверное H2SO4 используют :twisted:

_________________
Объясняя козлу, почему он козел, неожиданно можно выяснить, что он – баран.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 03 Червня, 2011 22:43 
Офлайн
Магістр
Магістр

З нами з: 03 Березня, 2009 12:02
Повідомлення: 925
Репутація: 252
Gnusmas написав:
Alex Schnitzer, это, как я понимаю, был сарказм.
В ответ на "...минералку на ночь..."

Это не сарказм. Я сам пробовал так делать...


Догори
 Профіль  
 
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 24 повідомлень ]  На сторінку 1, 2  Далі

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Вперед:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB
*Мобільна версія